Byggnation och byggentreprenad

Wennerlund Bygg har erfarenhet av alltifrån renoveringar till ombyggnader och tillbyggnader samt nybyggnation. Vi åtar oss både entreprenaduppdrag inom byggnation samt bygger i egen regi.

Byggentreprenader

Sedan starten för 50 år sedan har vi hunnit med många projekt och byggt såväl skolor som bostäder, industrihallar och offentliga byggnader. Det är uppdrag som varit i olika entreprenadformer och utförts på uppdrag av både kommunala och privata aktörer. Projekten har varierat i storlek och omfattning.

Vi har förutom nybyggnation även erfarenhet av alltifrån renoveringar till ombyggnader och tillbyggnader.

På senare år har vi bland annat byggt en ny skola i Hestra, renoverat hotellrum på Tranås Statt, utfört en ombyggnation av Löfstadkyrkan, samt byggt 25 nya hyresrätter på Kungshöjden – kvarteret Vitsippan i Tranås.

Under 2021-2024 gör vi en tillbyggnad om ca 10 000 kvm åt Bosch Thermoteknik i Tranås.

Byggnation i egen regi

Vi bygger även i egen regi. I början på 90-talet byggde vi två hyreshus åt vårt dotterbolag Arkon Fastigheter. År 2021 bestämde vi oss för att det åter var dags att bygga bostäder i egen regi, men denna gång blev det fem stadsvillor i centrala Tranås. Projektet har gett mersmak och vår ambition är att fortsätta att utveckla och bygga radhus.

Att även ha egen projektering i projekt som vi bygger i egen regi gör att vi får ett större helhetgrepp och även hittar praktiska lösningar i byggprocessen.

Under 2021 förvärvade vi även det gamla Televerket i Tranås. Under 2022-2024 rustar vi upp byggnaden och omvandlar den till ett flerbostadshus, med hyresrätter åt Arkon.

Ambitionen är att fortsätta att utveckla och bygga radhus.

Kjell Wennerlund

Ägare & VD

Kontakta oss

Kontakta Kjell Wennerlund när det gäller byggentreprenader och byggnationer i egen regi.

Falken är ett av våra projekt som vi bygger i egen regi - Wennerlund Bygg i Tranås
Byggentreprenad och byggnation - Wennerlund Bygg i Tranås
Byggentreprenad och byggnation - Wennerlund Bygg i Tranås